BAKT TORSK MED URTESMØR, CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS – NYDELIG FISKEMIDDAG!

Bakt torsk med urtesmør, cherrytomater og blomkålris

Si hei bloggens mest populære fiskemiddag! Jeg får aldri nok av gode fiskeoppskrifter, og spesielt ikke når den er så enkel som denne! Bakt torsk med urtesmør smaker helt nydelig sammen med søte cherrytomater og sunn blomkålris.

Bruk det du har av krydderurter, så lenge det tilsvarer 4 spiseskjeer finhakkede krydderurter til sammen. Jeg var så heldig å finne en variasjon av cherrytomater, men denne retten blir selvfølgelig like god med røde, vanlige cherrytomater også!

 

Bakt torsk med urtesmør, cherrytomater og blomkålris

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss olivenolje til steking
500 g cherrytomater
1 dl vann + 1 ts grønnsaksbuljong*
1/2 ts pepper
1/2 ts sukker
50 g smør
4 ss krydderurter, finhakket (f.eks. basilikum, koriander, persille, gressløk)
4 torskefileter (gjerne rygg)
1 presset økologisk sitron + 1 ts finhakket sitronzest**
Salt og pepper etter smak

BLOMKÅLRIS:
1 stor blomkål
Vann til koking
Salt og pepper etter smak

*Jeg bruker en lettsaltet grønnsaksbuljong fra helsekostbutikken.
**Sitronzest får du ved å skrelle av det ytterste, gule skallet (pass på å ikke få med det hvite under). I skallet ligger det massevis smak, og det er derfor best å bruke en 
økologisk sitron så du ikke får med sprøytemidlene. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek sjalottløk og hvitløk blank i olje (på middels varme), ca. 5 min.
Tilsett tomatene, buljong, salt, pepper og sukker, og la det småkoke i ca. 15 min.
Fjern stekepannen fra platen, og rør inn smør, sitronzest og krydderurter.
Ha torskestykketene i en ildfast form, og pensle fisken med olje.
Krydre med salt og pepper, og skvis en halv sitron over (resten bruker du til servering).
Dekk til med aluminiumsfolie, og bak formen i ca. 12-13 min (til fisken enkelt deler seg i flak).
Hell over tomat- og urtesmøret, dekk til med aluminiumsfolien, og la smakene få satt seg i 2 min.

BLOMKÅLRIS:
Skyll blomkålen, og fjern blader og stilk.
Kutt den opp i buketter, og finn fram en foodprossessor/kjøkkenmaskin.
Miks til blomkålen ligner på små riskorn (men ikke miks så mye at den mister strukturen).
Stek blomkålrisen i litt olje til den er myk, ca. 5 min.
Krydre med salt og pepper.
En mer detaljert oppskrift på blomkålris finner du her!

Dander torskefiletene på hver sin tallerken, hell over rikelig med tomat- og urtesmør.
Server straks med blomkålris, og skvis resten av sitronen over.

 

Bakt torsk med urtesmør, cherrytomater og blomkålris

 

PRØV OGSÅ “ALT I EN PAKKE” MED KREMET LAKS, SCAMPI OG GRØNNSAKER – MIDDAGEN SOM NESTEN LAGER SEG SELV!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

16 hendelser på “BAKT TORSK MED URTESMØR, CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS – NYDELIG FISKEMIDDAG!”

  1. Åse Valaeth

    Jeg har strevd for å “finne ” oppskriften og så var den bare plutselig der. Skal prøve den og gir beskjed om hva jeg synes – hvis jeg finner tilbake da! Hilsen Åse.

    1. EVAiPROVENCE

      Håper det smaker – og ikke minst at du finner tilbake til oppskriften!! Generelt er det enkelt å søke på siden min (skriv f.eks. torsk i søkefeltet, så kommer den opp).

    1. Hei Ane! Så utrolig hyggelig å høre. Og jeg er helt enig med deg. Denne fiskemiddagen er en skikkelig vinner!

  2. Laila Susanne Albrigtsen

    Den beste fiskeretten jeg har smakt! Lager den på nytt i dag, og inviterer gjester.Tusen takk 🤩

  3. En favoritt virkelig. For meg er det ikke viktig å alltid skulle servere nye ting. Jeg er derfor så glad for å ha denne i mitt «repertoir». Alltid vellykket, alltid godt mottatt. Har sagt det før, sier det igjen.
    Skal lage den nok en gang, denne gangen i Antibes. Vet gjestene vil bli lykkelige.

    1. Hei Tone! Det blir jeg så glad for å høre<3 Og jeg er helt enig med deg – å ha noen "go to" oppskrifter som alltid leverer, og gjør alle rundt middagsbordet lykkelig – det er helt gull å ha! Ønsker dere alle bon appetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen