Dette er en skikkelig digg sommersalat, som kan serveres som en ekstra god lunsj i helgen – eller som en lett middag i de lyse sommerkveldene. Det røkte andebrystet balanserer perfekt med den søtlige aspargesen. Og den rå rødbeten gir salaten en ekstra “krønsj”!
Bondebønner (eller fèves som det heter på fransk) selges som regel på forsommeren, men du kan fint bytte ut bønnene til fordel for erter eller edamamebønner. Og får du ikke tak i røkt andebryst, kan du bruke røkt bacon. Er du skeptisk til rå rødbet, så dropper du den bare. Men jeg må si at den ga det lille ekstra!
DU TRENGER:
(2 store porsjoner eller 4 foretter)
8 asparges, fjern nederste del av stilken og del hver i tre deler
300 g bondebønner/erter/edamamebønner
Salat, skylt
1/2 rå rødbet, revet
5 soltørkede tomater, kuttet i biter
100 g røkt andebryst i skiver
1 ss koriander, finhakket
1 ss persille, finhakket
VINAIGRETTE:
1 ts dijonsennep
1 ts sesamolje
3 ss olivenolje
3 ss balsamico
1 liten sjalottløk, finhakket
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
Kok opp vann med 0,5 ts salt og 1 ts sukker i en kjele.
Ha i aspargesen, og la koke i 2 minutter.
Ha i bondebønnene, og kok i ytterligere 2 minutter.
Hell av vannet og skyll grønnsakene i kaldt vann (for å stoppe kokeprosessen).
Legg opp salat på et pent fat. Strø utover rødbet og soltørket tomat.
Dander utover halvparten av andebrystskivene.
Hell over halvparten av vinaigretten, og bland godt.
Fordel asparges, bondebønner og resten av andebrystet utover salaten.
Hell over resten av vinaigretten, strø over koriander og persille – og server!
PRØV OGSÅ CRISPY KYLLINGSALAT MED PISTASJENØTTER OG AVOKADOKREM!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!