Enchiladas med kylling og enkel ostesaus er en familiefavoritt – som kan serveres både til hverdags og til helg. Denne middagen metter godt i magen, samtidig som den gir kroppen påfyll med gode næringsstoffer.
Du velger selv hvor sterk du ønsker tomatsausen skal være, bare smak deg fram. Men husk at enchilada´n blir dekket av en mild ostesaus, så den tåler absolutt litt “hotness”! Ostesausen lages blant annet laget med cottage cheese, som gjør sausen litt lettere enn vanlig ostesaus. Men vær ikke redd for konsistensen/klumpene – jeg lover deg at du ikke vil kjenne de etter en real omgang med stavmikseren! P.S! Ikke bruk de tynne maistortillas´ene, de blir for våte. Selv så foretrekker jeg fullkornswraps.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 kyllingbryst*
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika
Litt olje til steking
1 ss spisskummen
1 ts røkt paprika
1/2 ts oregano
1/2 ts salt
1/2 ts kayennepepper
1 ss eplesidereddik (hvis du har)
1 boks tomater
1 liten boks mais
1 liten boks sorte bønner, skylt (ca. 200 g)**
*Du kan også bruke revet kjøtt fra en ferdiggrillet kylling.
**Jeg hadde faktisk bare hvite bønner, så da brukte jeg det istedet for sorte.
OSTESAUS:
200 g cottage cheese
Ca. 125 g ricotta
1 egg
1 neve revet ost
1 god neve frisk koriander, ca. 30 g (eller basilikum hvis du liker det bedre)
1 lite hvitløksfedd, finhakket
Salt og pepper
4-8 tortillalefser (avhengig av størrelsen)
1 neve revet ost til topping (jeg brukte cheddar)
Crème fraîche og koriander
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Kutt kyllingfiletene i passe biter, og brun den i litt olje i en stekepanne.
Bland så godt inn alle krydderne og eplesidereddik (hvis du har).
Ta ut kjøttet og la det hvile på kjøkkenbenken
Stek deretter løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Tilsett hvitløk, stek i 1 min.
Hell over tomater, mais og bønner, og la alt surre i 3-4 min.
Ha kyllingen over i tomatsausen, og bland godt
Miks alle ingrediensene til ostesausen til en helt jevn masse med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Fordel kyllingfyllet i torillalefsene, lukk dem, og legg dem i den ildfaste formen.
Bre utover ostefyllet, og strø litt ekstra revet ost på toppen.
Stekes i ovnen til osten begynner å bli gyllen, ca. 10-15 min.
Serveres med litt crème fraîche og frisk koriander.
TORTILLA KAN BRUKES TIL SÅ MANGT. FOR EKSEMPEL TIL Å “SPICE OPP” MATPAKKA MED FULLKORNSWRAPS MED TUNFISKRØRE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!