Grønne tomater er de siste tomatene som ikke rekker å modnes skikkelig i sommersolen. De egner seg ikke til vanlig matlaging, men til sylting derimot – der får de en tommel opp! Vi hadde en del grønne tomater i høst, og jeg valgte altså å lage pickles av halvparten (og nå kan du lure på hva jeg gjorde med den andre halvparten…;-)
Med spicy dill- og hvitløkssmak spiser vi disse pickles´ene som ren snacks. Ellers så passer de også godt som tilbehør til både kjøtt og fisk, og ikke minst i salater.
Sylting er en gammel konserveringsmetode. I tillegg til at det smaker godt, er det en super måte å ta vare på mat over lang tid. Og du har alltid et spennende tilbehør eller snacks i kjøleskapet. Det beste av alt – det er mye enklere enn du tror! Husk bare å bruke rene, steriliserte glass og lokk!
DETTE TRENGER DU:
(Gir tre 0,5 liters krukker)
5 store grønne tomater (ca. 1 kg)
6 dl vann
4 dl eddik (7%)
1,5 dl sukker
1 ss salt
3 hvitløksfedd
3 små chili (hele)
6 dillkvister
Ca 30 pepperkorn
SLIK GJØR DU:
Skjær tomatene i tynne skiver, båter eller små biter.
Kok opp vann, eddik, sukker og salt i en kjele, visp godt til sukkeret er helt rørt ut.
Fordel tomat, hvitløk, chili, dill og pepperkorn i glasskrukker.
Hell over eddik-blandingen og sett på lokk, det er viktig at væsken dekker alt innholdet*.
La glassene stå 3 dager på i romtemperatur på kjøkkenbenken.
Oppbevares lenge i kjøleskapet.
*Bruk f.eks tomattoppen som et “lodd” for å holde innholdet under væske.
PRØV OGSÅ SYLTET RØDBET OG RØDLØK – KJEMPEGODT SOM TILBEHØR PÅ BRØDSKIVA!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!