Minestronesuppe kommer opprinnelig fra Italia, og er en kraftbasert suppe med tomater, pasta, krydderurter – og de grønnsakene du har i kjøleskapet. Den er enkel å lage, utrolig smaksrik, og varmer deg godt opp fra innsiden.
Så ta det du har, eller følg denne oppskriften til punkt og prikke. Men dropp for all del ikke krydderne! Og topp med masse revet parmesan!
DU TRENGER:
(Gir 6-8 posjoner)
3 gulrøtter, hakket
1 liten gul løk, hakket
Olje til steking
5 hvitløksfedd, finhakket
4 selleristenger, hakket
1 medium squash, hakket i små terninger
2 l oksebuljong eller grønnsaksbuljong
2 bokser tomat
1,5 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1 ts pepper
0,5 ts tørket timian
3-4 salvieblader
100 g aspargesbønner, kuttet i 1,5 cm lengder
1 boks kidneybønner, skylt
3,5 dl små pastaskruer
100 g babyspinat, skylt
Salt og pepper etter smak*
Parmesan
*Du kan også prøve deg fram med 1-2 ts sukrin/sukker hvis tomatene trenger litt sødme.
SLIK GJØR DU:
Finn fram en tykkbunnet, stor kjele og blank løk og gulrøtter i litt olje, ca. 5 min.
Tilsett selleri, squash og hvitløk, og stek i nye 3 min.
Ha i resten av ingrediensene, og kok opp under lokk.
La gryta simre uten lokk i 10 min.
Ha i bønner og pasta, og kok til den er al dente, ca. 7 min (avhengig av pastatype).
Ta gryta av platen, rør inn spinaten, og la den “sette seg” i 5 min.
Server med revet parmesan og ferskt brød.
PRØV OGSÅ VARMENDE HØNSESUPPE MED HELSE OG KRAFT I HVER DRÅPE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!