Påskesolen skinner, og påskefreden (og skuldrene) er i ferd med å senke seg. Og jaggu har ikke påskeharen vært innom med kolibriegg… Er du glad i påskemarsipan, burde du virkelig prøve disse! Hver gang jeg tar ett av disse kolibrieggene i munnen, tenker jeg “wow, de er virkelig gode!”. Man skal jo egentlig ikke skryte av seg selv, men jeg kan skryte av disse marsipaneggene.
De er saftige og søte, UTEN sukker (bortsett fra sjokoladetrekket), og så smaker de akkurat slik som kolibriegg skal smake. Faktisk så synes jeg de er enda bedre. Og la deg ikke lure av utseende, de er superenkle å lage! Du blander ingrediensene, former de til små egg, dekker de med sjokolade, og strør over pynt. Det vanskeligste er å la de stå i fred i kjøleskapet til de har stivnet…
DU TRENGER:
(til 24 små egg)
200 g mandler*
2 ss SukrinMelis**
2 ss FiberSirup clear**
1 eggehvite
2 mandeldråper (valgfritt)
150 g mørk sjokolade (jeg brukte 72%)
Pynt/strøssel
SLIK GJØR DU:
Mal mandlene til mel i en blender.
Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra sjokoladen).
Kna med hendene til alt er blandet godt sammen***.
Form til små egg, og legg de på et brett med bakepapir.
La eggene hvile i kjøleskapet i en times tid.
Varm sjokoladen i vannbad.
Ta et og et egg, og vend det rundt i sjokoladen (bruk f.eks. to gafler).
Pass på at hele egget blir dekket.
Når halvparten av eggene er dekket, strør du over pynt (så ikke sjokoladen tørker i mellomtiden).
Deretter lager du resten av eggene.
Etter en time i kjøleskapet, er de ferdige.
Oppbevares i kjøleskapet.
* Du kan også bruke ferdigmalt mandelmel.
**Sukrin og FiberSirup finner du i store dagligvarebutikker (eks. Meny) og helsekost-butikker.
*** Synes du deigen er for klissete, kan du tilsette mer mandelmel.
EN ANNEN TING DU KAN GJØRE I PÅSKEN ER Å DRA PÅ PÅSKEPIKNIK. OG HER HAR JEG SAMLET ALT DU TRENGER: PIKNIK I PÅSKESOLA – MATEN SMAKER BEST UTE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!