DU TRENGER:
(Til en form på ca. 22 cm i diameter)
1 stor rødbet
1 lang søtpotet (ikke tykk, men lang)
1 lang lilla søtpotet (evt. vanlig søtpotet)
2 pastinakker
4 ss olivenolje
3 hvitløksfedd, knust
1 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 dl fløte, lett eller vanlig
Timian, tørket
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Skrell rotgrønnsakene, og kutt de i tynne skiver, ca. 2-3 mm tykke.
Ha hver grønnsak i hver sin bolle.
Bland sammen olje og hvitløk, salt og pepper, og fordel blandingen i de 4 bollene.
Bruk hendene og masser oljen inn i hver grønnsaksskive (slik at alle sider får litt “smak”).
Dander grønnsaksskivene i formen, enten i rekker, eller bland det sammen.
Hell over fløten (jeg heller det i kantene mellom grønnsakstypene), og strø over timian.
Bak i ovnen til grønnsakene er møre og begynner å bli gylne i kantene, ca. 45 min.
Jeg dekket til med aluminiumsfolie etter ca. 30 min.
Voilá!
PRØV OGSÅ BAKT SØTPOTET MED KIKERTER OG FETAOST!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG MATGLEDE OG INSPIRASJON!
JOYEUSES PÂQUES!