Squashghetti er strimlet squash som serveres på samme måte som spaghetti. Og på lik linje som spaghetti, kan du variere med uendelig av smaker. Denne gangen har jeg laget en lett variant av den ellers så usunne carbonara´n. Squashghetti Carbonara er superenkelt å lage, det går fortere enn svint – OG det er lett for magen. Nesten som et sunt Kinderegg!
Jeg foretrekker faktisk ekte fløte i denne squashghettien. Selvfølgelig fordi det smaker godt, men det gir i tillegg en bedre metthetsfølelse. Og en siste ting som er genialt med squashghetti, er at du får i deg enda mere grønnsaker. 5 om dagen, vettu!
P.S! Hvis du lager denne oppskriften til 4 personer, kan det være greit å gjøre det i to omganger. Eller bruk en stor stekepanne. Og pass på å ikke la det koke hardt på slutten. Da vil eggeplommen koke, og bli litt smuldrete.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 squash
200 g skinke
140 g bacon
3 hvitløksfedd, finhakket
4 eggeplommer
2 dl fløte (vanlig eller lett)
1/2 ts salt
Revet parmesan
SLIK GJØR DU:
Skyll squashen og kutt bort endene.
Strimle squashen med en spiralizer.
Du kan også bruke en grov ostehøvel, for så å skjære skivene til strimler med en kniv.
Pisk sammen eggeplommer, fløte, salt og og pepper i en liten bolle.
Stek bacon, skinke og hvitløk i en stor stekepanne, til baconet begynner å bli sprøtt.
Ha i squashstrimler og stek i 3-4 min. mens du rører innimellom.*
Hell over eggeblandingen, bland godt, og la det simre i 2-3 min.
Server straks med masse nykvernet pepper og revet parmesan.
*Hvis du lager full oppskrift, kan det være lettere å lage det i to omganger. Ellers så må du eventuelt la squashen koke litt ekstra.
PRØV OGSÅ SMAKFULL SQUASHGHETTI MED SPICY SCAMPI OG SITRON!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!