Hadde noen sagt til meg at jeg ville spise min egen hjemmelagde chicken tikka masala for noen år tilbake, så ville de blitt servert et fårete smil. Men her sitter jeg da, med av de beste chicken tikka masalaene jeg har smakt. Homemade. From scratch. Og kan jeg lage det, så kan du! Bare følg oppskriften – og jeg lover at du ikke kommer til å angre!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
MARINADE:
4 kyllingfiléeter, kuttet i passende biter
1,5 dl gresk yoghurt
1 ss garam masala (paste)*
1 ss presset sitronjuice
1 ts pepper
1/4 ts malt ingefær
1 ss olje til steking
SAUS:
1 boks hakkede tomater
3-4 hvitløksfedd, finhakket
2 ss garam masala (paste)*
1/2 ts tørket paprika
1/2 ts tørket gurkemeie
1/2 ts salt
1 ss sukrin/sukker**
1/4 ts kayennepepper (hvis du liker den sterk!)
2 dl fløte***
Koriander, hakket
Basmatiris
*Garam masala er en krydderblanding som du får tak i utenlandske grønnsaksbutikker.
**Blir det for sterkt kan du tilsette mer sukrin/sukker for å runde av smaken.
***Ønsker du tykk saus velger du vanlig fløte. Foretrekker du en lettere variant, bruker du lett-fløte.
SLIK GJØR DU:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.
Bland inn kylling, og mariner i kjøleskapet i minimum 1 time – gjerne lenger.
Varm oljen i en stor/høy stekepanne, og tilsett kyllingen/marinaden.
Stek i 3-4 minutter.
Bland alt krydderet i en liten bolle.
Ha så tomat og krydderblandingen over i stekepannen, og kok opp.
Senk varmen til det laveste, og la pannen småputre i ca 30 min.
Hell i fløten, og kok opp.
Krydre med salt og pepper.
La det koke til du har ønsket konsistens, og dryss til slutt over koriander.
Server med basmatiris og nanbrød. Og så er det kjempegodt med mangochutney til!
SERVER MED HJEMMELAGET NANBRØD MED KORIANDER OG HVITLØK. BEDRE BLIR DET IKKE!
BON APPÉTIT!
Dette ser herlig ut❣️Så morsomt at du har startet dette, eva❣️
Tusen takk, Kari! Jeg synes det er veldig gøy selv, og så er det ekstra stas med hyggelig kommentarer og feedback:-)
Lagde det i dag. Og det ble supergod saus! Putta oppi biter av paprika Og sukkererter for å få med litt grønt. Smakte gOdt.
Så gøy! Sukkererter var en god idé:-)
Hei! Laget denne middagen i dag. Vi spiste over evne! Kjempegodt! Tusen takk💐
Hilsen Torild
Så herlig å høre! Og tusen takk for tilbakemelding <3