HJEMMELAGET CHICKEN TIKKA MASALA – LETTERE ENN DU TROR!

Hjemmelaget chicken tikka masala

Hadde noen sagt til meg at jeg ville spise min egen hjemmelagde chicken tikka masala for noen år tilbake, så ville de blitt servert et fårete smil. Men her sitter jeg da, med av de beste chicken tikka masalaene jeg har smakt. Homemade. From scratch. Og kan jeg lage det, så kan du! Bare følg oppskriften – og jeg lover at du ikke kommer til å angre!

 

Hjemmelaget chicken tikka masala

 

DU TRENGER: 

(Gir 4 porsjoner)

MARINADE:
4 kyllingfiléeter, kuttet i passende biter
1,5 dl gresk yoghurt
1 ss garam masala (paste)*
1 ss presset sitronjuice
1 ts pepper
1/4 ts malt ingefær
1 ss olje til steking

SAUS:
1 boks hakkede tomater
3-4 hvitløksfedd, finhakket
2 ss garam masala (paste)*
1/2 ts tørket paprika
1/2 ts tørket gurkemeie
1/2 ts salt
1 ss sukrin/sukker**
1/4 ts kayennepepper (hvis du liker den sterk!)
2 dl fløte***
Koriander, hakket
Basmatiris

*Garam masala er en krydderblanding som du får tak i utenlandske grønnsaksbutikker.
**Blir det for sterkt kan du tilsette mer sukrin/sukker for å runde av smaken. 
***Ønsker du tykk saus velger du vanlig fløte. Foretrekker du en lettere variant, bruker du lett-fløte. 

 

SLIK GJØR DU: 

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.
Bland inn kylling, og mariner i kjøleskapet i minimum 1 time – gjerne lenger.
Varm oljen i en stor/høy stekepanne, og tilsett kyllingen/marinaden.
Stek i 3-4 minutter.
Bland alt krydderet i en liten bolle.
Ha så tomat og krydderblandingen over i stekepannen, og kok opp.
Senk varmen til det laveste, og la pannen småputre i ca 30 min.
Hell i fløten, og kok opp.
Krydre med salt og pepper.
La det koke til du har ønsket konsistens, og dryss til slutt over koriander.
Server med basmatiris og nanbrød. Og så er det kjempegodt med mangochutney til!

 

Hjemmelaget nanbrød med hvitløk og koriander

 

SERVER MED HJEMMELAGET NANBRØD MED KORIANDER OG HVITLØK. BEDRE BLIR DET IKKE!

 

BON APPÉTIT!

 

6 hendelser på “HJEMMELAGET CHICKEN TIKKA MASALA – LETTERE ENN DU TROR!”

    1. Tusen takk, Kari! Jeg synes det er veldig gøy selv, og så er det ekstra stas med hyggelig kommentarer og feedback:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen