TOSKETE GOD TORSK I HVITVINSAUS MED TOMATER OG FENNIKELGRATENG

Torsk med fennikelgrateng

Torsk er min favorittfisk. Aller helst fersk fra fiskebåten. Og på en andreplass, fra fiskedisken. Men på en god tredjeplass, fra frossendisken. For tilbereder du torsken i deilig hvitvinssaus med cherrytomater “on the top”, så smaker den nydelig uansett!

Fennikelgrateng er det perfekte tilbehøret til fisk, og denne godsaken er ladet med gulrøtter og purre i tillegg. Så med denne middagen får du en stor del av 5 om dagen-kvoten din. Topp med ristede pinjekjerner, og voilá!

 

Torsk med fennikelgrateng

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 torskefileter
Salt og pepper
2 ss olivenolje + pensling av fisken
2 hvitløksfedd, finhakket
1 klype chiliflak
30 cherrytomater, kuttet i to
1,5 dl tørr hvitvin (evt. eplejuice)
1/2 liten økologisk sitron, presset + 1 ts sitronzest
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 dl olivenolje

FENNIKELGRATENG:
2 fennikler, kuttet i tynne, tynne skiver
4 gulrøtter, kuttet i tynne, tynne halvmåner
1 purre, kuttet i tynne rundeller
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss olje til steking
1 dl vann
1 dl parmesan, fint revet
1 dl fløte, lett eller vanlig
1 ts frisk timian
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt, malt
1 klype chiliflak
1 dl pinjekjerner
1 dl tørket brødrasp

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med FENNIKELGRATENGEN:
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en ildfast form.
Klargjør grønnsakene, og stek de i litt olje mens du rører rundt innimellom, ca. 5 min.
Hell over vann, og la det surre til alt vannet er fordampet.
Ha grønnsakene over i formen, og bland inn parmesan, fløte og krydder.
Strø over brødrasp og pinjekjerner, og stek i ovnen til overflaten begynner å bli gyllen, ca. 30-40 min.
Pensle  torskefiletene med litt olje og krydre godt med salt og pepper.
Bak i ovnen til fisken er lett å dele i flak, ca. 12-13 min.
Fres hvitløk og chiliflak i olje i ca. ett min.
Ha i cherrytomatene, og la det simre i ca. 10 min.
Tilsett hvitvin, kok opp, og ha i basilikum, sitron (juice og zest) og salt og pepper.
La det simre i 2-3 min.
Ha fiskestykkene over i stekepannen, og server straks med fennikelgratengen.

 

Torsk med fennikelgrateng

 

PRØV OGSÅ EN AV BLOGGENS MEST POPULÆRE TORSKEMIDDAGER: BAKT TORSK I KRYDDERSMØR MED BLOMKÅLRIS!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen