Dette er en skikkelig smakfull, lett og fresh kyllingsalat. Hakkede pistasjnøtter gir kyllingen en deilig nøttesmak – og ikke minst en crispy overflate. Og servert sammen med søt, stekt løk og fyldig avokadokrem blir det den perfekte lunsj. Og jeg spiser den gjerne til middag også, spesielt når jeg ønsker et lettere måltid utover de lyse sommerkveldene!
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
2 kyllingbryst
Ca. 30 pistasjnøtter, uten skall
Litt olje til steking
1 liten løk, skjært i tynne halvsirkler
Salatblader
Salt og pepper
AVOKADOKREM:
1 moden avokado, most
1 ts finhakket løk
1 ss olivenolje
1/2 lime, presset juice
Koriander, hakket
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper.
Finhakk pistasjnøttene, eller kvern dem i små biter med en stavmikser e.l.
Ha pistasjbitene over kyllingbrystene (begge sider), og klapp de godt ned i kjøttet.
Brun kyllingbrystene i litt olje i stekepannen, ca. 3-4 min.
Stek de deretter i ovnen i ca. 12-15 min (til det renner klar saft ut av kjøttet, når du skjærer i det).
Stek løken blank i litt olje.
Bland ingrediensene til avokadokremen i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.
P.S. Ønsker du den helt glatt, mikser du med stavmikser til du har ønsket konsistens.
Finn fram to tallerkner, og legg på ønsket mengde salat.
Legg deretter over det stekte kyllingbrystet, og dander med stekt løk og avokadokrem.
Ringle over litt god olivenolje, strø over flaksalt og kvernet pepper – og nyt!
PRØV OGSÅ RUSTIKK PAI MED PÆRE, CHEVRE OG BACON – DEN ER SYYYKT GOD!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!